Jadłospis

Wtorek 14 lutego

Zupa pieczarkowa z makaronem, ziemniaki, pieczeń wieprzowa, surówka z kapusty pekińskiej, pieczywo mieszane.

 

Środa 15 lutego

Rosół wołowo-drobiowy z makaronem, ziemniaki, kurczak pieczony, marchewka z jabłkiem, pieczywo mieszane.

 

Czwartek 16 lutego

Kapuśniak z białej kapusty, risotto mięsno-jarzynowe pieczywo mieszane.

 

Piątek 17 lutego

Zalewajka z kiełbasą, fasolka po bretońsku, bułka.

 

Poniedziałek 20 lutego

Zupa ogórkowa z ziemniakami, makaron z serem, pieczywo mieszane.

 

Wtorek 21 lutego

Zupa pomidorowa z ryżem, prażuchy, kapusta gotowana, pieczywo mieszane.

 

Środa 22 lutego

Biały barszczyk z makaronem, ziemniaki, ryba smażona, surówka z kiszonej kapusty, pieczywo mieszane.

 

Czwartek 23 lutego

Barszcz ukraiński, kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, ogórek kiszony, pieczywo mieszane.

 

Piątek 24 lutego

Zupa grochowa z kiełbasą, naleśniki z jabłkiem, pieczywo.